Over Bella Donna Retreats

Bella Donna Retreats richt zich op de vrouw (40+). Veel vrouwen komen er op een bepaald moment achter dat ze moe zijn, soms zelfs héél erg moe; op dus. Ze hebben te maken met een drukke baan, in combinatie met bijvoorbeeld een gezin of intensieve mantelzorg dat ongemerkt z’n tol heeft geëist. Want juist de sterke vrouw die altijd maar doorgaat, komt op een dag de man met hamer tegen. Soms op tijd, soms te laat. In beide gevallen ben je aan het juiste adres bij Bella Donna Retreats. 

Hormonale disbalans kan zorgen voor een verminderde concentratie, geheugenverlies, een kort lontje en extreme vermoeidheid. Vaak herkent een huisarts deze ongemakken niet direct als overgangsklachten waarna je nog een lange tijd aanmoddert: Unhappy en zonder weet waar je klachten nu écht vandaan komen. Het doel van Bella Donna is het verwezelijken van een eye-opener. Wij willen jou als vrouw er op attent maken dat je jouw hormonen kunt laten checken door een gynaecoloog om zo te weten of je daadwerkelijk in de overgang zit. Pas dan kun je een passende oplossing vinden en de weg naar jouw geluk vervolgen.

Weer in je kracht na de overgang

De basis van iedere retreat week is uitrusten en je krachten weer verzamelen. Niet om ze daarna weer op te gebruiken! De overgang is iets waar iedere vrouw, ja echt, inkomt. Alleen de ene vrouw heeft er beduidend meer last van dan de ander. Moe zijn, prikkelbaar, zweten/opvliegers, slecht slapen, gewichtstoename en migraine; de overgang kent een heleboel vervelenende kwalen. Zowel fysiek als psychisch.

Tijdens de retraite week in Italië zijn er in samenwerking met experts (artsen, gynaecologen, psychologen of coaches) interessante lezingen over het betreffende onderwerp. Samen met de experts wordt bepaald in welke fase van jouw leven je zit en vooral hoe je beter in je vel kan komen te zitten.

Renske van Gunst - de drijvende kracht achter Bella Donna Retreats

Ik heb een missie: zoveel mogelijk vrouwen bewust maken van het feit dat er leven is tijdens en na de overgang. Onderdeel van de missie is het taboe op het woord 'de overgang' op te heffen. Waarom? Omdat ik graag had gewild dat mijn eigen klachten eerder waren herkend als overgangsklachten.  

De afgelopen 30 jaar heb ik het gaspedaal te lang te hard ingetrapt. Mijn baan als training manager voor een cosmeticamerk ging gepaard met veel verantwoordelijkheid en werkuren, maar bracht mij tegelijkertijd ook veel moois op. Het geven van persmeetings en workshops voor bladen als Nouveau, Marie Claire, Jan en Vogue zag ik als een echte dreamjob. Totdat ik op een dag op straat instortte, letterlijk. Ik ging door een mallemolen van scans in het ziekenhuis en heb zelfs op de IC gelegen. Hersenschade, tia, kortsluiting in mijn hoofd volgens de neuroloog. Ik moest mijn levensstijl per direct omgooien ten behoeven van mijn gezondheid. Deed ik dat? Het antwoord is nee. Na 2 maanden werkte ik weer als voorheen. Met alle gevolgen van dien. Weer uitval, maar nu met geheugenverlies en 1% energie. Kortom : ik kon niets meer.

Na 3 jaar ontmoette ik drs. Ginny Chamorro in de Acibadem kliniek te Amsterdam. Ze heeft me “opgepakt “en weer op de rails gezet. Ginny maakte mij duidelijk dat ik óók in de overgang zat waardoor ik óók moe kon zijn, somber, lusteloos en een kort lontje kon hebben. Het duurde een paar maanden voor ik dat idee wilde accepteren. De overgang was immers iets wat andere vrouwen hadden, niet ik, vrouw van de wereld met een wereldbaan. Ik was onder de indruk van haar knowhow en het Sparkle programma dat zij heeft ontwikkeld. In de corona periode hebben we besloten samen te werken. Samen met Ginny ben ik lezingen gaan organiseren en kwamen er bedrijven op ons pad met interesse in het Sparkle programma. Dit was voor mij de aanzet om Bella Donna op te richten; een onderneming die vrouwen verder helpt met adviezen waar je wat aan hebt als je hormonen uit balans zijn. Samen zetten wij jou terug in je kracht!

Overgangs-expert Renske van Gunst
Yogadocent voor de retrait week

Yogadocent Vania


Ik ben Vania, geboren en getogen in Palermo. Voor mijn werk heb ik deze levendige Siciliaanse stad tijdelijk ingeruild voor San Francisco. Daarna ben ik teruggekeerd om in Italië te wonen: tussen het avant-garde Milaan, het eeuwenoude Rome en Toscane.

Als yogadocente geef ik diverse soorten yogalessen, toegankelijk voor ieder niveau. Met mijn lessen wil ik mensen inspireren en een pad uitzetten om rust en balans te vinden in de dagelijkse drukte.

Ontvang een gratis e-book

Ook beter in jouw vel? Download het gratis e-book van Dr.Ginny Chamorro met 10 leefstijl tips voor vrouwen