Voor wie is de retraite?

De retreats zijn gericht op vrouwen vanaf ongeveer 40 jaar. Rond deze leeftijd vinden er hormonale veranderingen in het vrouwelijk lichaam plaats. Dat gaat vaak gepaard met verschillende klachten als verminderde concentratie, geheugenverlies, een kort lontje, prikkelbaar zijn en vermoeidheid. Tel daar de veranderingen die optreden in deze levensfase (kinderen uit huis, zorg moeten dragen voor ouders) bij op en je begrijpt waarom veel vrouwen tussen hun 40e en 50e niet meer lekker in vel zitten. Bella Donna Retreats wil vrouwen die struggelen met hun hormonen terug in hun kracht zetten. Vrouwen in de overgang of met een burn-out zullen veel aan onze retraite hebben.

Natuurlijk ben je van harte welkom als je jonger bent en geen overgangsklachten ervaart of juist je alvast goed wil voorbereiden op de hormoonbalans die meestal ergens na je 45ste intreedt. Misschien ben je veel jonger en door bepaalde omstandigheden vroeg in de overgang gekomen en wil je graag tips en tricks deze zo goed mogelijk door te komen.

Op retreat met je vriendin(nen), moeder of dochter

Dat iedereen welkom is moge duidelijk zijn. Alle variaties zijn mogelijk, denk aan een moeder met dochter, vriendinnengroepje maar natuurlijk ben je ook alleen van harte welkom en zal je een warm thuis vinden en een luisterend oor. Omdat de overgang en het vinden van balans in je hormonen ( oestrogenen) alleen bij vrouwen plaatsvindt, is het helaas niet mogelijk dat mannen aanwezig zijn of meekomen.

Yoga retraite voor 40+ vrouwen in het buitenland