Retrait in Italië

Bella Donna Retreats organiseert retreats (5-6 dagen) in Italië die speciaal ontwikkeld zijn voor de 40+ vrouw. Tijdens de Sparkle week: hormonen en de overgang ligt de focus op hormoonbalans, iets waar vrouwen in de overgang of vrouwen met een burn-out profijt van kunnen hebben. Deze retraite week is speciaal voor vrouwen die meer Sparkle in hun leven willen. Die vol energie en met vele nieuwe inzichten willen terugkomen van deze dagen. 

Lezingen over de hormonale disbalans en de oplossing

Tijdens de retraite zijn er dagelijks lezingen over de hormonale disbalans en de oplossing. De lezingen worden gegeven door lifestyle-overgangs-expert Renske van Gunst (live sessies) en Dr. Ginny Chamorro (via Zoom). Deze lezingen geven je een helder inzicht over jouw hormonen en zitten boordevol tips en trics om je leven weer op de rails te krijgen.

Gynaecologe en orthomoleculair expert Dr.Ginny Chamorro, werkzaam in de Acibadem kliniek, zal je alles vertellen over wat er gebeurt met je lijf en met jouw leven als je hormonen veranderen ( meestal rond je 45ste). Als je merkt dat je steeds minder energie hebt, prikkelbaar bent of vaak kort lontje hebt, slecht slaapt en je geluksgevoel afneemt, zal je veel aan deze week hebben. Wij reiken jou de tools uit om je leven te veranderen. 

Ook na deze retreat week ben je van harte welkom in de Acibadem kliniek voor klachten die met een ingreep verholpen kunnen worden. Het is bovendien ook mogelijk om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult bij Ginny in de privé leefstijlpraktijk in Hardinxveld-Giessendam. Daar neemt ze alle tijd om je verhaal aan te horen en je breed advies te geven over je gezondheid. Hormoon suppletie is ook een oplossing die kan bijdragen aan het verhogen van de Sparkle in je leven. Ginny kan je daar uitstekend bij adviseren.
Gynaecologe Ginny Chamorro

Locatie

We verblijven tijdens de retreat week op de locatie van La Montagnola Retreat, gelegen in hartje Italië tussen Siena en Rome. La Montagnola Retreat is de perfecte locatie om helemaal tot rust te komen en om bij te tanken. De omringende natuur is een mix van bos, olijfbomen en wijngaarden. De accommodatie ligt tevens op de route van de Etrusken, een oude intelligente beschaving die bekend staat om de krachtige vrouwen. La Montagnola Retreat bestaat uit een luxe villa (het hoofdgebouw) en een appartement. De grote tuin en het zwembad bieden ontspanning tussen de programmaonderdelen door.

Lees meer over La Montagnola Retreat

Vrije tijd tijdens de retraite week

Tussen de activiteiten door en in de middagen van de retraite heb je voldoende vrije tijd om de omgeving te verkennen of een rustmomentje te pakken. Ga heerlijk aan het zwembad liggen met een goed boek of neem een duik in het meer van Bolsena. De regio Lazio ligt midden in Italië en kent vele bijzondere plekken. Botanische tuinen, historische dorpjes en schilderachtige baaien. Geniet van de prachtige natuur tijdens een rustgevende wandeling in de buurt van La Montagnola Retreat of huur een auto voor een bezoek aan de kustlijn. De keuze is helemaal aan jou. Jij mag de dag invullen zoals jij wil. We raden wel aan je mobiel in je kamer te laten en de stilte van de omgeving in je op te nemen. Gewoon even helemaal niks doen, net zolang als jij wil. De Italianen hebben er zelf een naam voor: Dolce far niente. Zalig niksdoen.

Schrijf je nu in!

Het programma

De retreat van Bella Donna is zoveel meer dan een yoga retreat waarbij de focus ligt op bezinning. Met het Sparkle programma zetten wij jou weer in je kracht. Aan de hand van veel lifestyle- en voedingstips gaan we je leren weer gelukkiger door het leven te gaan. Vanaf de eerste dag van de retraite worden deze tips en tricks direct in de praktijk gebracht. Elke ochtend starten we met yoga in de buitenlucht. De yoga sessies worden (in het Engels) gegeven door de sympathieke Vania uit Palermo. Ervaring met yoga is niet vereist. De docent stemt haar lessen af op het niveau van de groep. Daarna wordt de lezing gegeven over de overgang.

Naast yoga en lezingen is voeding ook een belangrijk onderdeel van de retraite week. Sabine, eigenaresse van La Montagnola Retreat, bereidt iedere dag gezonde maaltijden (ontbijt, lunch en diner). Gemaakt met lokale en natuurlijke ingrediënten. Ook staat er nog een kookworkshop op het programma in de heerlijke ruime keuken van Sabine. Hier kun je met eigen ogen zien hoe zij gezonde en vooral heerlijke gerechten maakt waar jouw hormonen weer blij van worden. Het programma in het kort:

 • 5 lezingen in de ochtend :11.00 -12:00
 • 5 yoga lessen in de ochtend
 • 5 overnachtingen
 • Dagelijks gezond en stevig ontbijt
 • Dagelijks heerlijke lunch en diner met lokale en natuurlijke ingrediënten
 • Water, thee, koffie

Kosten

De kosten voor de retraite in Italië bedragen €995 per persoon. Alle overnachtingen in La Montagnola Retreat zijn hierbij ingebegrepen. 

Iedere week is inclusief:
 • Alle overnachtingen (5 in totaal)
 • Alle maaltijden
 • Water, thee en koffie
 • Yoga sessies en lezingen
 • Onbeperkt gebruik van het zwembad en de tuin
Exclusief:
 • Individuele reizen van en naar La Montagnola Retreat
 • Overig vervoer
 • Annulerings- en reisverzekering (indien gewenst zelf afsluiten)
Los bij te boeken:
 • Thaise yoga massages
 • Persoonlijk huid en make-up advies voor de 40 plus huid waar je écht wat aan hebt
 • Transfer naar La Montagnola Retreat (luchthaven: Rome, trein: Orvieto of Montefiascone)
 • Verlengen van je verblijf is mogelijk op navraag

Schrijf je nu in!

Ontvang een gratis e-book

Ook beter in jouw vel? Download het gratis e-book van Dr.Ginny Chamorro met 10 leefstijl tips voor vrouwen